En oppdatering fra COLAB

07.05.2021 | Tekst: Tore Hansen
Oppdatering fra daglig leder på Colab, Gillian Hockly:

Sommeren 2020 var det tre år siden etableringen av foreningen Colab Larvik 3.0 og etablering av Colab i lokalene i Brannvaktsgate 5 og 10.5 er skal den 3. årsmøte for foreningen avholdes på ordførerkontoret med Erik Bringedal og Tore Hansen tilsted som representanter for våre to medlemmer. Vi hadde mange planer for året, men som for de alle fleste, kan Colab se tilbake på 2020 som et veldig annerledes år. Store deler av tilbudet ble endret til å bli digitalt, og våre populære møtearenaer – som fredagslunsj, Innovasjons torsdager og Colab puls – ble enten avlyst eller foregikk på digitale plattformer og Colab.  Dette ga oss mulighet til å fokusere på digitalt innhold og i samarbeid med START i Vestfold har holdt 3-4 webinarer, i snitt, hver måned det siste året.

Til tross for mye usikkerhet har vi opplevd stor interesse for våre tilbud. Colab har ikke mistet noen medlemmer og vår "coworking community" har vokst.  Det er et stort mangfold av bedrifter tilknyttet Colab.  Fra kreative næringer til teknologisatsinger med vekstpotensiale innen flere bransjer. Sjekk ut alle medlemmene på våre nettsider!

I 2020 bisto vi mange bedrifter med søknader til Innovasjon Norge og Colab medlemsbedrifter fikk over 4,5 mil i støtte. Colab har også sendt mange søknader og har fått støtte fra Innovasjon Norge, Vestfold fylkeskommune og Larvik kommune til flere spennende prosjekter.  Vår organisering gir oss friheten til å jobbe med innovasjon og utvikling, med Larvik kommune som en solid samarbeidspartner og vår "Innovasjon i Landbruk" prosjekt har blitt lagt merke til langt utover kommunegrensen.  I mars i år lanserte vi Team Colab,som er finansiert gjennom korona-midler fra Larvik kommune.  Det harr blitt et populært tilbud og flere bedrifter har allerede fått målrettet bistand fra våre eksperter, .

Vestfold Investornettverk er et samarbeidsprosjekt mellom Colab, Gründeriet og Gründerhuset Hi5 og i april ansatt vi en daglig leder for å jobbe med potensielle case.  I tiden fremover vil det bli lansert mange spennende investeringsmuligheter fra disse miljøene og vi håper at prosjektet vil bidra til at enda flere lokale investorer får opp øyene for å investere i lokale gründere.

Av naturlig årsaker har det blitt mindre pågang på leie av lokaler og fast-/flexplasser og dette kommer vil til å ha fokus på i tiden fremover og mot en mer normal hverdag!  I det siste 6 måneder har 3 bedrifter  flyttet ut for å vokse inn i større lokaler på Vadskjæret, i sentrum og hos Alfred Andersen på Torstrand, noe vi er veldig glade for.  Vi har også bistått to medlemsbedrifter med å finne egnet lokaler for deres virksomheter i sentrum da deres virksomheter trenger andre type lokaler enn de vi kan tilby.  Har du lokaler som du ønsker å få leid ut så er det fint om dere sier i fra til Gill slik at hun kan ha de i bakhodet når hun får forespørsler.  I mai flyttet Wisting deres produksjonskontor inn i kjelleren som skaper masse liv i huset mens filmingen pågår i byen!   Etter sommer håper vi på mer normale tilstander igjen og da vil det også være mulig å bestille et møterom hos oss og legg et arrangement eller møte til våre lokaler.  Vi har 4 flotte møterom og fra juli blir vår nyoppusset kjellerlokaler også ledige igjen.

Støtten fra samarbeidspartnerne har vært avgjørende for at Colab har blitt en suksess.  Fram til 2020 var Abax, Fritzøe Eiendom, Larvikbanken og Labo med som hovedsamarbeidspartnere.  PGA. interne prioriteringer ble ikke Abax med på to nye år, men Jotron valgt å komme inn som samarbeidspartner for 2020/2021.   I løpet av tre korte år har Colab blitt en av de største coworking- og gründermiljøene i Vestfold og Telemark.  Uten våre samarbeidspartnere hadde ikke dette vært mulig. Støtten deres gjør at vi kan tilby aktiviteter og kurs både til gründere og etablerte næringer, som vi ellers ikke hadde hatt mulighet til. De gir oss også en økonomisk trygghet som gjør at vi tør å satse videre på vekst og utvikling i Larvik!  Vi vil derfor benytte anledningen til å takke våre samarbeidspartnere, både offentlige og private. Uten dere hadde vi ikke kunnet tilby tjenestene vi har i dag.

Colab er et unikt og viktig tilbud i Larvik. Gjennom de årene tilbudet har vært i drift, har det blitt skapt et spennende miljø med stort fokus på verdiskaping. Vi ønsker å få med oss enda flere fra lokalt næringsliv da vi vet at dette er nøkkelen til å skape vekst i kommunen vår. Representerer du en lokal bedrift er det mange måter dere kan bidra:  bli samarbeidspartner eller gi støtte gjennom bedriftsmedlemskap, meld inn din interesse om å bli mentor for et gründerbedrift eller bare følg oss på Instagram, Facebook og Linkedin og bidra til framsnakking av entreprenørskap og vekst i Larvik!

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV FRA COLAB

--

Gillian Hockly

Daglig leder, Colab Larvik

Start veileder, Larvik

m: 974 18 334

e:  gillian.hockly@colab.no

a:  Brannvaktsgate 5

NYHETSBREV: INNOVASJON OG VERDISKAPING I LANDBRUK

 

LES FLERE NYHETER